top of page

Splošni pogoji

VegBrands.si

INFORMACIJE O DOSTAVI

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner DPD. Vse cene so izražene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV)

Za naročila nad 60€ je dostava po Sloveniji brezplačna. Za odkup paketa/plačilo po povzetju se zaračuna 1€.

Cenik dostave:

0 - 2kg = 5.5€

2 – 5kg = 6,8€

5 – 10kg = 8,3€


 

V stroške dostave je vključena priprava materiala, pakiranje, embalaža in poštnina.

 

VegBrands.si bo naročene izdelke, ki so na zalogi dostavil kupcu z DPD Slovenija. Naročila bodo odposlana v roku enega do dveh delovnih dneh, zaradi posebnih okoliščin tudi dlje (naročila med vikendi in prazniki).

DPD vam pošlje 1. obvestilo preko e-maila ali sms-a o predvideni dostavi in morebitni višini odkupnine. 

Več o dostavi paketov in pogojih poslovanja družbe DPD si lahko preberete na povezavi Dobrodošli na spletno stran DPD Slovenia » DPD

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

 

Spletna stran www.VegBrands.si je v lasti podjetja Posredništvo pri prodaji živil, trgovina in druge storitve, Gregor Strauss s.p. s sedežem na naslovu Pečovnik 72, 3000 Celje, davčno številko SI57588007.

 

VegBrands.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)

 

Podjetje spoštuje vašo zasebnost in nikoli ne bo vaših osebnih podatkov posredovalo tretjim osebam. Podjetje za potrebe poslovanja, hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in naslov za dostavo, e-poštni naslov, telefonsko številko, in druge potrebne informacije. Podatke se hrani izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, informativnih gradiv) in vso ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom.

 

VRSTE UPORABNIKOV

Pravico do nakupa v spletni trgovini VegBrands.si imajo (v nadaljevanju uporabniki), gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne potrebujejo registrirati in registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki VegBrands.si. Z registracijo je uporabniku omogočeno lažje plačevanje in shranjevanje naslovov za pošiljanje.

Z registracijo na spletnem mestu VegBrands.si uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu. Uporabniškega imena ni mogoče spremeniti.

PIŠKOTKI

Na spletni strani se uporabljajo »piškotki« vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Ko spletno stran ponovno obiščete si brskalnik z njihovo pomočjo »zapomni« vaše nastavitve in vam tako ni potrebno ponovno vpisovati vašega uporabniškega imena in gesla (npr. stalna prijava na Facebook ali na določen forum).

Piškotki so sestavni del sodobnih spletnih strani in sami po sebi niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost.

Piškotki omogočijo, da se vam pravilno pokažejo informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko upravljavci spletnih strani zagotovimo boljšo spletno stran. Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe naše spletne strani uporabljamo SEJNE PIŠKOTKE. Ti so nujni za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin ter poskrbijo za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotki se izbrišejo, ko uporabnik odide s spletne strani.

Vrste piškotkov

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

 1. Začasni ali sejni piškotki

 2. Trajni ali shranjeni piškotki

 3. Lastni piškotki

 4. Drugi piškotki

 

Vsaka vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca obravnava drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in predvsem nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le-teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, ki je že vgrajena v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar morda določene podstrani ne bodo pravilno delovale.

V kolikor želite izvedeti, kako lahko zbrišete piškotke v vašem brskalniku, uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete www.aboutcookies.org , ki enostavno in preprosto pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

 

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) smo zavezani k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

 

Katere podatke zbiramo?

 

Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek,

 • naslov (ulica, hišna št., poštna št., pošta),

 • elektronski naslov,

 • telefonska številka.

 

Za zagotavljanje varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih se uporabniki prijavljajo v spletno trgovino.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Podatke zbiramo za namene poslovanja in obveščanja o novostih po elektronski pošti.

Podatke za potrebe poslovanja hranimo za zakonsko določeno časovno obdobje.

Registriranih uporabnikov ne brišemo - hranimo trajno.

Registriranim uporabnikom je na voljo uporabniški profil, kjer lahko spreminjajo svoje podatke. 

Uporabnik lahko zahteva izbris uporabniškega računa. Zahtevek pošlje na naš elektronski naslov {hello@vegbrands.si}.

Prejemniki e-Novic v nogi vsakega prejetega sporočila dobijo povezavi za spreminjanje podatkov ali odjavo.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodajali ali zamenjali z nobenim drugim podjetjem ali fizično osebo.

Dostavni službi se posreduje le podatke, nujne za izvedbo dostave.

 

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VegBrands.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina Vegbrands.si je v lasti oziroma jo vodi podjetje Gregor Strauss s.p. (v nadaljevanju VegBrands.si ali upravitelj), Pečovnik 72, 3000 Celje.

1.Naročanje

 

Naročanje v spletni trgovini VegBrands.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov, če željenega izdelka ne najdete, nam to sporočite na e-naslov: hello@vegbrans.si in obvestili vas bomo ali je dobava izdelka možna ali ne. Izdelki bodo kupcu dostavljeni po preko dostavne službe DPD.
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko VegBrands.si naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. VegBrands.si lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Pridržujemo si tudi pravico do spremembe cen, vendar bo v tem primeru stranka obveščena po e-mailu ali pa po GSM-ju.

 

2.Postopek nakupa

 

Za sam nakup izdelkov ni potrebna registracija! Ko izberete želeni izdelek sledite navedenim korakom (vpišete vse potrebne podatke, izberite način plačila,..), ki vas bodo popeljali do zaključka naročila. V kolikor želite posamezni izdelek odstraniti iz košarice, le to naredite z gumbom »x« desno od cene artikla.. Če se odločite za registracijo lahko nakup poteka hitreje in omogočene so vam razne funkcije.

2.1 Postopek naročanja

1. Naročilo je nepotrjeno:
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo nepotrjeno.

2. Naročilo potrjeno:
VegBrands.si naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. VegBrands.si lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila VegBrands.si obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in VegBrands.siom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano:
VegBrands.si v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Osebne podatke bomo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Pogodba/račun je shranjena na najetem strežniku in je ustrezno zavarovana s strani VegBrands.sia te storitve. V koliko želite več informacij nas kontaktirajte na hello@vegbrans.siRačun prejmete s paketom

Kupec se strinja, da prejme račun s paketom. V kolikor bi stranka želela imeti kopijo računa tudi elektronsko po mailu nam piše na hello@vegbrands.si.

Nakup brez registracije

Spletno trgovino smo prilagodili do te mere, da ni potrebna registracija za nakup izdelkov. S tem smo skrajšali nakupovalni proces in uporabniku omogočili preprosto nakupovanje. Uporabnik prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Uporabnik jih ima možnost preklicati, dokler se naročilo ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče se smatra, da se uporabnik strinja z nakupom.

3.Reklamacija blaga in vračilo blaga:

Reklamacija blaga: kupcu pripada pravica, da reklamira prejeto blago. Prav tako lahko reklamira tudi blago, ki je bilo uničeno ali poškodovano ob prevozu. V tem primeru VegBrands.si opravi zamenjavo izdelka na svoje stroške. V primeru, da je poškodba na pošiljki nastali zaradi prevoza vidna, lahko kupec takšno pošiljko zavrne takoj pri dostavi. VegBrands.si ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo VegBrands.siovim splošnim pogojem poslovanja.

Vračilo blaga: kupcu pripada pravica, da v 15 dneh vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vračanju kupljenega blaga (morebitni stroški poštnine). Blago je potrebno v primerni embalaži poslati na naslov:

Gregor Strauss s.p., Pečovnik 72, 3000 Celje.

Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun ter TRR pošiljatelja (številka, enota banke). VegBrands.si vrne celotno kupnino brez stroškov poštnine najkasneje v 15 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Pritožbe in spori:

VegBrands.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. VegBrands.si je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na VegBrands.si:

Preko telefona: 041-921-880

Preko E-maila: hello@vegbrands.si

Ali pismeno na naslov : Gregor Strauss s.p., Pečovnik 72, 3000 Celje.

VegBrands.si bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka.

VegBrands.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se VegBrands.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

4.Cene

Vse cene so izražene v evrih in vključujejo DDV. Navedene priporočene prodajne cene v spletni trgovini so cene, ki jih dobavitelj/proizvajalec priporoča v času uvedbe artikla na trg. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila z gotovino po povzetju ali plačilo s plačilnimi karticami in PayPalom..

V navedenih prodajnih cenah v spletni trgovini stroški dostave niso vključeni. Plačilo blaga je mogoče po povzetju ali pred zaključkom nakupa s plačilnimi karticami ter PayPalom.

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani, ter veljajo tako za prodajalca kot tudi za kupca.
Popusti ter promocijske kode se ne seštevajo (izbira ali/ali) in jih je možno pri spletnem naročilu uporabiti le enkrat.

 

4.1. Popusti na izdelke

Prodajalec lahko izdelke s popustom prodaja:

 • članom organizacij, ki sklenejo s prodajalcem dogovor o sodelovanju (npr. člani društev, klubov, Zavodov za zaščito in reševanje,…),

 • večkratnim kupcem in kupcem, ki naročijo večjo količino ali vrednost izdelkov.

Prodajalec si dovoljuje določene izdelke prodajati s popustom (v prodajni akciji). V teh primerih je poleg maloprodajne cene izdelka v spletni trgovini objavljena znižana cena. Ob nakupu izdelkov s popustom (v akciji) ni mogoče uveljavljati nobenih drugih popustov (promocijskih kod ipd).

 

5.Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani Spletne trgovine. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov in rok dobave spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov. V takem primeru, bo VegBrands.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Trudimo se zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, a je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

6.Način plačila:

 • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju),

 • plačilo Paypal,

 • kreditna kartica.

VegBrands.si izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku VegBrands.si.

Veljavnost ponudbe

Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Roki veljavnosti ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

 

7.Postopek nakupa:

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. VegBrands.si si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila VegBrands.si obvesti kupca po elektronski pošti ali po telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in VegBrands.siom je nepreklicno sklenjena.

VegBrands.si v obljubljenem roku blago zapakira in pošlje.

 

8.Reševanje sporov

 

Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti hello@vegbrans.si, ali po klasični pošti:

Gregor Strauss s.p.

Pečovnik 72

3000 Celje
 

Davčna številka: 57588007
Matična številka: 8755787000
Registrski organ: AJPES izpostava Celje

VegBrands.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. VegBrands.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se pošlje pisno na sedež podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. VegBrands.si bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. VegBrands.si se zaveda, da je bistvena značilnost spora kupca, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. VegBrands.si bo po potrebi oziroma ob nejasnem naročilu stopil v stik s potrošnikom preko telefonskega pogovora ali preko elektronske pošte. S tem potrošnik nima nobenih dodatnih stroškov. VegBrands.si si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno v nasprotnem primeru je za spore pristojno sodišče v Celju.

 

9.Varstvo osebnih podatkov

 

Ob prvem obisku spletne trgovine se na računalnik uporabnika shrani "piškotek" (cookie), ki ga lahko sam odstrani ali pa z ustreznimi nastavitvami prepreči, da bi se shranil. Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek prodajalec ne more priti do osebnih podatkov ali podatkov, ki so na uporabnikovem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

Podatki, ki jih kupec posreduje pri registraciji ali nakupu v spletni trgovini ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Kupec ob posredovanju podatkov podaja osebno privolitev, da lahko prodajalec obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval. Prodajalec lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o naročilu, o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, sms, e-pošta ipd.

Navedene podatke lahko prodajalec obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu in se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Prodajalec bo pridobljene podatke varoval ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

10. Napotki o uporabi/izjava o soglasju z varstvom podatkov

 

Uporabniki se strinjajo, da uporaba spletni strani www.vegbrands.si poteka po tukaj navedenih pogojih:
Prodajalec ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Prodajalec si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Vse vsebine (besedila, slike, zvočne datoteke ter animacije in video posnetki) in oblika spletne strani prodajalca so namenjeni izključno za osebno informiranje kupcev in so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Izseke je dovoljeno kopirati, shraniti in obdelovati samo za zasebno uporabo, vsaka nadaljnja uporaba je dovoljena le ob predhodni privolitvi prodajalca.

Uporaba spletne strani poteka na lastno odgovornost. Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti za vsebine tujih spletnih strani, na katere je uporabnik preusmerjen preko hiperpovezav. Prodajalec se s tem izrecno distancira od vseh vsebin, vseh povezanih tretjih strani in si teh vsebin ne lasti. Ta izjava velja za vse prikazane povezave in za vse vsebine strani, do katerih vodijo povezave. Vsi podatki te ponudbe so zaščiteni z avtorskimi pravicami kot zbirke podatkov in mehanizmi za zbirke podatkov.

 

11. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčna in matična številka, številka registrskega vložka),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

12. Veljavna zakonodaja

 

Kupoprodajna pogodba je sklenjena po slovenskem pravu, kot mesto izpolnitve, ki izhaja iz kupoprodajne pogodbe, pa velja naslov prodajalca v Sloveniji.

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine med kupcem in prodajalcem bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Celju.

bottom of page